11 Aralık 2011 Pazar

Af Değil, Aklanmak İstiyoruz

Aşağıdaki metin; son günlerde Nihat Özdemir'in federasyon talimatnamesindeki küme düşme cezasının kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunduğu iddiaları nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü'ne gönderilmiştir;


E-Mail adresi; editor@fenerbahce.org


Sayın Yetkili;

Son 2 gündür çeşitli medya organlarında "Küme Düşmek Kaldırılsın" başlıklı haberler yayınlanmaktadır. Haberlerin içeriğine göre Kulüpler Birliği toplantısında, şike iddianamesinde adı geçen 7 süper lig kulübünün; Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir önderliğinde TFF talimatnamesinin "Müsabaka sonucunu etkileme" konulu 58. maddesi için değişiklik talebinde bulunarak küme düşme cezasının kaldırılmasını istedikleri belirtilmektedir.

Öncelikle; Fenerbahçe taraftarları olarak bu tür haberlerde doğrudan medyadaki yayınlara inanmak yerine kulüp olarak resmî siteden yapacağınız kurumsal açıklamaları beklediğimizi; ancak haberin doğru olması durumunda ise bu konuda büyük rahatsızlık duyacağımızı bilmenizi isteriz. Çünkü haberin içeriğinde hangi durumlar için değişiklik talebinde bulunulduğunun belirtilmemesi nedeniyle; "şike" cezasının sabit bırakılarak "şike teşebbüsü" ve "teşvik primi" maddeleri için yapılacak değişikliklerle iddianamede bahsi geçen diğer kulüplere haksız menfaatler sağlanabileceği endişesi içerisindeyiz. Ayrıca küme düşme cezasının "şike"yi de kapsaması halinde, en başta biz Fenerbahçe taraftarlarının adalet duygusu zedelenecektir.

Bizler, 3 Temmuz'dan bu yana Fenerbahçe'ye karşı yapılan haksızlıkların karşısında olduğumuz kadar, sportif cezaların hafifletilmesine de karşıyız. Türkiye Futbol Federasyonu'nun alacağı karar ne olursa olsun; taraftarlar olarak bizim için aslolan kendi vicdanlarımızda yapacağımız değerlendirmedir. Sportif alandaki yargı bittiğinde; "Fenerbahçe şike yapmıştır" hükmü verilmesinden çok; "Şikeci" yaftası vurulduğu, onurumuz zedelendiği halde; başta yayıncı kuruluşun çıkarları olmak üzere bir takım ekonomik menfaatler uğruna yapılacak talimatname değişiklikleriyle küme düşürülmememiz, bizleri manevi olarak daha çok yaralayacaktır. Federasyonun hakkımızda varacağı olası bir "şike" hükmü bizlerin sevgisini lekelemez. Ancak 104 yıllık tarihe sahip bir camiaya "şikeci" yaftası vuranlar; talimatname gereği mevcut cezayı uygulayarak, Fenerbahçe'nin Süper Lig'de yokluğuyla oluşacak maddi ve sportif zararlara katlanmak zorundadır. Küme düşmek, bizler için sorun olmamakla birlikte kamuoyunda oluşturulacak "Fenerbahçe şike yaptı, ancak affedildi, küme düşürülmedi"şeklindeki bir algı bizler için amatör kümede oynamaktan bile daha büyük bir cezadır.

Tüm bunlardan yola çıkarak özetle; biz Fenerbahçe taraftarları için iki ihtimal vardır.Aklanmak, ya da küme düşmek. Üçüncü bir ihtimali kabul etmek bir yana, aklımıza dahi getirmiyoruz. Türkiye'de hiçbir sportif kurum Fenerbahçe'nin üzerinde olmadığı gibi; Fenerbahçe'yi affetme büyüklüğüne de sahip değildir.

Siz sayın yöneticilerin; Fenerbahçe'yi bu kadar küçültecek girişimlere öncülük ve iştirak etmenizi kabullenmeyeceğimizin farkında olduğunuzu biliyoruz. Sosyal medyada bu konuda yapılan yorumlar da kulüpten ivedilikle yapılacak bir açıklamanın beklentisine işarettir. Bu nedenle en kısa sürede söz konusu haberlerle ilgili resmî siteden yalanlama-açıklama türünde yayınlayacağınız bir metinle durumu açıklığa kavuşturmanızı rica ediyor ve sabırsızlıkla bekliyoruz.


Onur İNAL
Münferit Fenerbahçe Taraftarı

#sanasozyinebaharlargelecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder