23 Aralık 2011 Cuma

Ağır Ol Nihat Bey!

Aylardır hep bir şeylere tepki gösterdik, birilerine karşı savaştık; onların kuralsızlıklarıyla hem de. Savcı aleyhimizde sürekli olmayan pozisyonlar yarattı, TFF&UEFA ortaklaşa nizamî gollerimizi saymadı, yandaş medya ise mütemadiyen çift daldı. Fakat asıl sert müdahale rakiplerimizden değil, içimizdekilerden geldi. Bizler aylardır adalet isterken, temizliğimizi savunurken, 58. madde konusundaki tavrıyla Cantona tekmesini bize Nihat Özdemir attı.



Bir umut, beklememize rağmen gelmeyen yalanlamalar ve haberlerin ilk ağızdan röportaj halini almasıyla birlikte artık Nihat Özdemir’in küme düşmenin kaldırılmasını istediğini biliyoruz. Ancak anladığım kadarıyla Nihat Bey’in de bilmesi gerekenler var.

Fenerbahçe taraftarları olarak bizler; 3 Temmuz’dan bu yana bize yönelik yapılan haksızlıklara karşı olduğumuz kadar sportif cezaların hafifletilmesine, biz ya da başkası herhangi bir kulübe yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasına da karşıyız. Federasyonun alacağı karar her ne olursa olsun; bizim için aslolan kendi vicdanlarımızda yapacağımız değerlendirmedir. Hakkımızda varılacak olası bir “şike” hükmü sevgimizi lekelemez; ancak hüküm “şike” ise cezası bellidir. Fenerbahçe’ye “şikeci” yaftası vuranlar; Fenerbahçe’nin süper ligdeki yokluğuyla oluşacak maddî ve sportif zararlara katlanmak zorundadır. Bir takım ekonomik menfaatler uğruna kamuoyunda oluşturulması muhtemel “Fenerbahçe affedildi” algısı bizler için onur kırıcıdır; amatör kümede oynamaktan bile daha büyük bir cezadır.

Biz Fenerbahçe taraftarları için iki ihtimal vardır. Aklanmak, ya da küme düşmek. Üçüncü bir ihtimali kabul etmek bir yana, aklımıza dahi getirmiyoruz. Ve kamuoyunda af istediğimize yönelik bir algı oluşturan herkesi de reddediyoruz. Nasıl ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamazsa; Fenerbahçe Cumhuriyeti’nde de her koşulda dik duramayanların yeri yoktur. Her ne kadar Nihat Bey demeçlerinde Türk futbolunun geleceğinden dem vursa da; 24 Ağustos akşamı Fenerbahçe’yi gözden çıkarma gafletine düşen Türk futbolunda Fenerbahçe’yi affedecek büyüklükte bir kurum da bulunmamaktadır.

Unutmayın ki; aslolan Nihat Özdemir değil, 10 Temmuz’da köprüye yürüyen 86 yaşındaki ihtiyar delikanlıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü kravatlı yöneticilerin değil; çubuklu giyen taraftarındır. Kurulduğu günden bu yana Fenerbahçe halktır, halkın takımıdır.

Onur İNAL
#sanasozyinebaharlargelecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder