23 Ocak 2012 Pazartesi

Galatasaray Diye Bir Şey Var!

Nihat Özdemir divan toplantısında sordu; "Galatasaray neden bu kadar bağırıyor?" Ve kendine göre cevapladı ardından. Rakamlar vererek, ekonomik değerleri karşılaştırarak. Fakat cevap bununla sınırlı değil, olamaz. Çünkü rakam ve istatistikî bilgilere dayanan bu cevabın yanında; mantık çerçevesinde cevaplara da ihtiyacımız var.

Federasyonun avukatı değilim. Ancak Galatasaray sürekli federasyona sallıyor ya hani, artıyor kafamdaki sorular;



Felipe Melo misâl. Basın kısmını geçtim; "Hakemler Emre'yi kolluyor" geyiğini ısıtıp ısıtıp önümüze koyan lise medyasından aksiyon beklemek zaten hata ama; ne ilk yarıdaki İ.B.B maçında rakibine arkadan attığı kafaya, ne de Beşiktaş maçının sonunda yaptığı harekete, ne de detaya girmeyip maç maç toplamaya gerek görmediğimiz meselelerine ne ceza gelmiştir?

Akreditasyon kartı teknik direktörler için gereksiz bir detaydır. Bu konuda hemfikiriz ancak aynı meselede Schuster'in takmadığı kart sıkıntı haline gelirken; talimata ısrarla uymayan Fatih Terim'e 2. kez ceza verilemediği için mi talimatname değiştirilmiştir?

Pfdk tarafından "Ayartma yok" kararı verildi hani; peki Amrabat, kendisine rahatlık battığı için mi arıza çıkartıp A2'ye gitmiştir?

Ne olursa olsun, hazırlık maçında dahi seyircinin sahaya girmesi yanlıştır; cezası da bellidir. Söz konusu Fenerbahçe olduğunda da, ceza faiziyle verilmiştir. Peki tribündeki bıçaklama olaylarının cezası 60 bin tl midir? "Tırnak makası" diyelim, ille de rambo bıçağı ile birilerinin boğazının kesilmesi mi gerekir?

Tüm bu sorular dolanıyor kafamda ve çelişkiler içerisindeyim sürekli. Art niyetli değilim; ancak federasyonu öpüp başına koyacağı yerde neden bu kadar çok bağırıyor Galatasaray?



Federasyon nezdinde tüm futbolcular eşittir ama; söz konusu Felipe Melo olduğunda hangi cepte saklanıyor "kırmızı"lar?

Kurallar asla kişiye özel olamaz ama; Fatih Terim'in artık göstermesinin gerekmediği bir akreditasyon kartı var.

"Ayartma" yapılmamıştır, yapılamaz; peki daha ne kadar A2'ye gidecek Ali Turan'lar, Amrabat'lar?

Pfdk affetmez, cezayı keser ama; ne durumda, hangi şartlarda kapanır stadlar?

Ve en önemlisi de;

Federasyonun kimseye "fikstür" dahil herhangi bir konuda ayrıcalık tanıdığına inanmıyorum ama;

Galatasaray diye bir şey var!


Onur İnal
#sanasozyinebaharlargelecek

https://twitter.com/#!/pikuee

1 yorum:

  1. Hataya hata ile karşılık vermek pek tarzım değil ama siz kendi takımınızdaki bazı şeylere göz yumup gs yi suçluyorsunuz gibi geldi bana.. Melo nun kartlarına sıra gelene kadar emre nin vakt-i zamanındaki tavırlarına bi bakmak lazım sanki di mi? Onları hoş görüp melo ya laf atmak pek hoş değil! Ben demiyorum melo sütten çıkmış ak kaşık, ben de beğenmiyorum tavırlarını ama bi emre olabilmesi için daha çok ekmek yemesi lazım.. Gs ye pek takılmazı fb liler iyi değil diye, bu aralar iyi gitmesi biraz sizi de rahatsız etmiş gibi ki zorlama şeyler yazmışsınız :) Umarım şike yapmamıştır fb(canı gönülden istiyorum); ama ya yapmışsa? O zaman cezanın puan silme olacağı belli. Bu cezaya ne dersiniz? O zaman yazınızdaki hiç bir şeyin önemi kalmaz ama dediğim gibi umarım suçunuz yoktur da onları değil bunları konuşuruz.. Bırakın o saçma kart takılmasın zaten, ya da 2 dangalağın kendi arasındaki kavga yüzünden kulüplerin sahası kapanmasın, ya da hazırlık maçında sahaya giren taraftar yüzünden! Kayserispor gibi tüccar takımlar 9-10 milyona size futbolcu kakalarken sizden iyisi yokken onlar için, futbolcusunu istediği gibi kakalayamadığı için bas bas bağırıp başını yakmaya çalışmasın kimsenin. Bırakın çekememezlik olmasın, sahada oyunu eleştirin; küçük küçük şeyleri değil...

    Kolay gelsin hocam..

    YanıtlaSil