30 Ocak 2012 Pazartesi

Papermoon'lardan "Fenerbahçemiz"e

Yıldırım Demirören;

"Ben Beşiktaşlı'yım" diyen herkesin tepki göstermesi, fırsat buldukça istifaya davet etmesi gereken bir isim. Transferdeki savurganlığıyla kulübü kendisine borçlandırması bir yana; Beşiktaş'ın büyüklerimizden dinlediğimiz değerlerini koruyamadığı için.

Bu nedenle O'na gösterilen tepkilerin nedenini anlıyorum, bir konu haricinde.

Şu "Fenerbahçe'miz" meselesi hani.

Beşiktaş taraftarına göre Demirören Beşiktaş'ı es geçerek Fenerbahçe'yi sahiplendi.

Peki mesele gerçekten böyle mi? Yani zaten topun ağzında olan Demirören; sadece Fenerbahçe'yi korumak adına mı bu tür şiddetli tepkileri göze aldı. Ya da şöyle soralım; Demirören gerçekten zannettiğiniz kadar aptal bir adam mı?



Ne dedi Yıldırım Demirören? "Reyting uğruna Fenerbahçe'mizin adı kullanılıyor" dedi, "8 takım bu sürecin içinde" dedi.

Açıklama ve destek maksatlı yorumlar genellikle "Kulüpler Birliği Başkanı" sıfatını taşıdığı için böyle bir söylemde bulunduğu çizgisinde birleşti.

Şike soruşturmasında kayıtsız şartsız Fenerbahçe'nin karşısında olan kesim tarafından ise "Beşiktaş Başkanı bile kendi takımından çok Fenerbahçe'yi koruyor, Fenerbahçe el birliğiyle kollanıyor." dendi.

Yani laf yine döndü dolaştı "Fenerbahçe kollanıyor"a geldi. "Fenerbahçe'nin reyting uğruna adının kullanıldığını" belirten Demirören; burada da Fenerbahçe'yi ön plana çıkardı. Beşiktaş'ı ise "diğer 7 kulüp" arasına gizledi.

Sonuç olarak; taraftar-yönetim el ele; basın toplantılarında, sanal platformlarda, Ataşehir'de-Saracoğlu'nda bağıra çağıra "58. madde değiştirilemez" diyen Fenerbahçe; kamuoyunun gözünde yine "58. madde ile korunmak isteyen kulüp" haline getirildi.

Yöneticilerinin 58. maddedeki değişikliğe destek verdiği açık olan Beşiktaş'tan söz eden var mı? Peki 58. madde için yapılan değişiklik teklifi kabul edilseydi; ihale kimin üzerine kalacaktı? "İstemiyoruz" diyen Fenerbahçe'nin mi yoksa "İstiyoruz" diyen, ve bahane olarak da Fenerbahçe'yi gösteren Beşiktaş'ın mı?

Beşiktaşlı arkadaşlar; Yıldırım Demirören'e her şekilde tepkinizi gösterin. Ancak bu konuda kızması gereken sadece Fenerbahçe taraftarıdır. Çünkü Demirören; o toplantıda Beşiktaş'ın ismini dahi geçirmeden "diğer 7 kulüp" parantezinde Beşiktaş'ı korumuş, ve bunu Fenerbahçe'nin adını kullanarak yapmış, ortaya Fenerbahçe'yi atmıştır. Bugün dahi Beşiktaş da yargılandığı halde "kollama" geyiklerinin Fenerbahçe üzerinden yapılması; Demirören'in başarısının ispatıdır.



Kaldı ki değil Kulüpler Birliği; federasyon başkanı olsa dahi Fenerbahçe'yi savunmak; Demirören'e kalmamıştır. Çünkü "Demirören" dendiğinde aklımıza ilk gelen, geçmiş yıllarda Fenerbahçe'ye karşı gösterdiği düşmanca tutumlardır. "Ezik" türevinde hakaretler savurduğu demeçleridir.

Her şeyi geçtim, Papermoon oradadır. Orada yenen yemeğin tadı damakta ne kadar kaldı bilinmez ama;

Hesap halen ortadadır.

Onur İNAL
#sanasozyinebaharlargelecek

https://twitter.com/#!/pikuee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder