8 Ocak 2012 Pazar

Mantığınızı Köreltmesin Renkler

Çelişkiler içindesin kardeşim; kaybolmuşsun binbir çeşit zıt fikrin içinde.

Cemaat kültürüne karşısın, sivil diktaya muhalifsin, dibine kadar hem de. Farkındasın gazetecilere, aydınlara, askerlere yapılan zulmün; farkındasın hukuk katliamının. “Sığır” gibi bakmak yerine araştırıyor, sorguluyorsun. Ergenekon&Balyoz safsatalarını çürütecek tonla dosya açığından haberdarsın. Medyanın tetikçilik işlevini de anlamışsın üstelik; gizlilik ihlalleriyle çarşaf çarşaf yayınlanan belgelerin kamuoyunda “demek ki suçları var” algısını oluşturma amacı güttüğünün de bilincindesin.



Fakat gel gör ki, algıda seçicisin.

Çünkü tuttuğun takım Fenerbahçe’nin rakibi; ve bu durum, inandığın davalardaki hukuk katliamlarının aynısı yaşansa dahi Şike Soruşturması’nda Fenerbahçe’yi kafadan mahkum etmenin en büyük nedeni. Mantıklı düşünceler değil, renkler kuşatmış zihnini.

Gel açık konuşalım, kıvırmadan cevap arayalım bazı şeylere.

Misâl; iddianame’nin, ek delillerin basına dağıtılan kopyalarında neden bazı sayfalar, klasörler eksik; hiç sordun mu kendi kendine? Hiç düşündün mü Ergenekon sürecinin en büyük tetikçileri Rasim Ozan’ların, Baransu’ların ne işi var futbolla diye? Yasaklara rağmen basına servis edilen belgeler peki? “Yahu ne işi var bunların gazetelerde, yasak değil mi?” demedin mi bir kere bile?

Söyle, çekinme. İnandığın davalarda sorduğun hiçbir soruyu sormadın, inanmak istediklerine inandın. Aziz Yıldırım bir Tuncay Özkan, bir Mustafa Balbay değil belki evet, ancak onlarla aynı şekilde yargısız infaz edildiği halde ses çıkarmadın. Adalet isteğin değil, renk aşkın galip geldi çünkü, cemaat karşıtı olmana rağmen sırf “sidik yarışı” kültürün yüzünden, tercihini cemaatin beslediği kamuoyuna dahil olmaktan yana kullandın.



Bu ülkeye hizmet eden askerler tutuklandığında “demokratikleşiyoruz” diyen sivil dikta yalakası kesimden bir farkın olsun. Darbe safsatasıyla yapılan tutuklamalar “cemaat oyunu”; Aziz Yıldırım tutuklanınca “yapmıştır”, yok öyle. Ve uyandırayım; cemaate karşı ilk defa milyonlarca kişiden oluşan bir kitle tepki vermekte.

Evet, büyük direnişi başlatan Fenerbahçe; ancak renkler üzeri zamanlar yaşıyoruz bu ülkede. Ve unutma; bu ülkenin geleceği için, abartısız tutukluluk süreleri için, haksız yere cezaevlerinde çürütülen insanlar için hukuk katliamlarına tepki göstermek, ve ilk seçimde hesap kesmek hepimizin elinde.

Onur İNAL


1 yorum:

  1. “Cumhuriyetçiyiz” diyerek ATATÜRK’ü,
    “Devrimciyiz” diyerek SOSYALİZM'i,
    “Ulusalcıyız” diyerek VATANIMIZI'ı,
    “Müslümanız” diyerek HAK'kı ,
    “Fenerbahçeliyiz” diyerek AZİZ YILDIRIM’ı,
    ..SATMAYACAĞIZ.!
    Sonuna kadar her ortamda direnecek
    ve sahip çıkacağız.
    Bilgilerimizden kaynaklanan fikirlerimize,
    Gönülden inançlarımıza,
    Ve tabii ki sevdamıza;
    “ÖLÜM NEREDEN VE NASIL GELİRSE GELSİN”

    YanıtlaSil