17 Şubat 2012 Cuma

Aydınlar Bizi Gerçekten Kurtardı

Kurtarmak için geldi,

Kurtaracak,

Kurtarmaya çalışıyor,

Kurtarıyor..

Kronolojik sıralaması bu şekilde Mehmet Ali Aydınlar'a verilen tepkilerin. Lâkin Aydınlar gitti, derdi bitmedi. Bu sefer de "Fenerbahçe'yi kurtaramadığı için gitti" muhabbetleri başladı. Fenerbahçe'yi kurtarmak istediği iddia edilen adamın 7 ay boyunca uyguladığı tek somut yaptırımın da Fenerbahçe'ye karşı olması zaten muhabbetin saçmalığını anlatmaya yeter. Ancak yine de ısrarla anlamayanlar için, anlatalım.

Federasyon, Aralık ayı sonlarında iddianameyi ve 70 ek klasörü teslim aldı; 19 Ocak tarihinde Fenerbahçe'den savunma istedi.

Şimdi; klavyesinden köpükler saçılan arkadaşım. Anlat bana, kimin yönetimindeki bir federasyon tüm belgeleri teslim alıp inceleyerek savunma istemeden karar alabilirdi? Hangi federasyon eksik olduğu artık herkesçe bilinen bir etik kurulu raporuna göre herhangi bir takımı küme düşürebilirdi? Hangi federasyon yöneticisi işi aceleye getirip CAS kanadında kurumsal, adlî yargıda ise bireysel ve milyonlarca liralık tazminat davalarıyla karşılaşma riskini alabilirdi? Kısacası, bizi kurtarmak isteyen Aydınlar'ın yerinde kim olsaydı bu kararı verebilirdi?



"Şampiyonlar Ligi'nden men edilmek sizin iyiliğiniz içindi, şike kanıtlanırsa daha büyük ceza alırdınız" diyorsun meselâ. Biz temizliğimize inandıktan, ya da bu riski göze aldıktan sonra kime ne bizim iyiliğimizden? Aydınlar'a ne, seni sürekli yönlendirmeyi başaran gazeteci ağabeylerine ne, en önemlisi de sana ne?

Neden bizi düşündüğün kadar Trabzonspor'u düşünmüyorsun? Olur da sezon başından bu yana Avrupa'da elenmediği kupa kalmayan Trabzonspor, herhangi bir şey çıkarsa ceza almayacak mı? Sen değil miydin geçen sezon takımının Trabzonspor'a yenilmesi için taklalar atan? İçindeki Trabzonspor aşkı bambaşkayken nereden çıktı Fenerbahçe'yi düşünmek?

Hazır Şampiyonlar Ligi demişken devam edelim o vakit. Madem mesele adalet, madem ki olay sadece "sıfır tolerans"tan ibaret. Hadi hakkımızda iddialar olduğu için gidemedik Şampiyonlar Ligi'ne, peki neden lig 3.sü Bursa değil de Trabzonspor gitti bizim yerimize? Neden savunmadın Bursaspor'un hakkını? Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi itirazı federasyon tarafından uyduruk bir gerekçeyle reddedildiğinde, neden mail yağmuruna tutmadın futbola dair yetkili kurumları?



Şimdi sen halen "düşme" boyutundasın işin. Kapalı kapılar arkasında Aykut Hoca'ya "eksi puan" teklifi yapan; nedenini de verdiği şike hükmüne bağlayan Aydınlar'ın Fenerbahçe'yi düşürmek istemediği doğru. Yalnız bunu Fenerbahçe'nin kurtuluşuna bağlamak tam bir düz mantık örneği. "Küme düşmemek" midir kurtuluş? Aklanmak yerine affedilmenin yaratacağı ezilme hissi bir şey ifade ediyor mu? Fenerbahçe'yi kurtaracak olan, Fenerbahçe'nin onurunu zedelemek isteyen adam mı?

Hadi hepsini geçtim, kümede kalmak "kurtuluş" olsun; kendine göre şike yapıldığından emin olan, "Kişilerle kurumları ayrı tutmaktan yanayım" diyen ve Fenerbahçe'yi küme düşürmek istemeyen bir federasyon başkanı düşün. Aklında bir şeyler oluştuysa iyi, devam edeyim.

58. madde değişikliği geçmediği için, mevzunun küme düşmeme ayağı şimdilik rafa kalktı. Peki kalkmasaydı Aydınlar ne yapacaktı? Savunma dahi almadan vardığı şike hükmüne göre kişilere ceza verip kulüplere bulaştırmayacaktı. Yani Aziz Yıldırım'ı futboldan men edip; Fenerbahçe'yi ligde tutacaktı. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'den uzaklaştırılacaktı.



Peki süper lig'de devam eden ve Aziz Yıldırım'sız bir Fenerbahçe'yi kim ister? Bakman gereken yerleri söyleyeyim, ilişkiyi de sen kur.

2009'daki başkanlık seçimine bak, Aziz Yıldırım'ın o seçimdeki rakibine bak. O rakibin mensup olduğu ailenin ilişkilerine bak.

Yandaş medya kimlerin yandaşlığını yapıyor, Rasim Ozan'lar, Baransu'lar kimlerin adamı, ona bak.

Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne gönderilen Trabzonspor'un Wikileaks belgeleriyle sabit para ilişkisi kimlerle, buna bak.

Şimdi senin kafan karıştı, 3 sorunun cevabının da aynı olmasını "tesadüf" olarak nitelendiriyorsun; ki içindeki çoğunlukla mantığının da önüne geçen önlenemez Fenerbahçe düşmanlığı bunu gerektiriyor. Hele bir mayıs ayı yaklaşsın; Fenerbahçe'nin başkan adayları ortaya çıksın, daha iyi anlayacaksın.

Ve birilerinin Fenerbahçe'deki mayıs kongresine daha rahat girmesi için zemin hazırlamaya çalışan, bunu da "Fenerbahçe'nin menfaatleri"yle açıklayan Aydınlar'a dönersek tekrar. Amacı Fenerbahçe'yi kurtarmaktı ya hani; doğrudur, Fenerbahçe'yi kendisinden kurtarmıştır.

Aziz Yıldırım'ın da "Asla Fenerbahçe Başkanı Olamayacaksın" diyerek hislerimize tercüman olduğu gibi, şükür ki Fenerbahçe'yi kendisinden yoksun bırakmıştır.


Onur İNAL
#sanasozyinebaharlargelecek

https://twitter.com/#!/pikuee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder