7 Şubat 2012 Salı

Emre'nin Çocukluğuna İnsek..

Agresif, çirkef, kasti tekme atıyor, boğaz kesme hareketi yaptı, hakemlerin üstüne yürüyor, terbiyesiz, küfürbaz.. Emre Belözoğlu'nu; genellikle bu kelimelerle tanımlıyor bizim dışımızdakiler. Çoğu rakip taraftar kendi kadrosuna bakmaksızın sarfediyor bu sözleri, ki ağır hakaretlere karşı her daim savunsak da; agresifliği, küfürlü ifadeleri konusunda eleştirebiliyoruz biz de zaman zaman.



Ve Emre mevzusu çok saçma yerlere gidiyor çoğunlukla. Eleştirinin biçiminden ziyade eleştiren önemli bu noktada.

Beşiktaşlı'sına eyvallah,
Trabzonsporlu'suna eyvallah,
Hatta Menemenspor'lusuna kadar eyvallah..

Ancak filmlerdeki psikologların klişe tedavi yöntemidir, bilirsiniz. Emre'nin sıkıntılarını çözmek için çocukluğuna insek, koskoca bir "Galatasaray" gerçeği çıkar karşımıza. Ve buna rağmen, sergilediği davranışlar nedeniyle en çok Galatasaray taraftarları küfrediyor Emre Belözoğlu'na.

Bu durum, mantık katliamı değildir de nedir? Ergenlik ile yetişkinliğe adım atma arasındaki süreci Galatasaray'da geçirdiği halde; "çirkef" oluşundan dem vurarak Emre'ye saldıran Galatasaraylı'lar hangi zihniyettedir? Hadi altyapı faslını geçtim; 16-20 yaşları arasındaki dönemini Fatih Terim'in gözetiminde Hasan Şaş, Hagi, Bülent Korkmaz ve Arif Erdem'le geçiren hangi çocuk gelecekte sağlıklı bir birey olabilir?



Şu an ağzında küfürler yuvarlayan Galatasaraylı arkadaşım;

"Emre bizim sayemizde buralara geldi, biz yetiştirdik" diyorsan; her yönüyle kabul edeceksin. Yeteneklerini kimsenin inkâr etmediği Hagi'nin Emre için şans olduğunu söylüyorsan, olayın ruhsal kısmını da irdeleyeceksin. En önemlisi de tüm bunları yapmadığın halde utanmadan bir de "Fenerli değil mi, hepsi böyle" türündeki zırvalarla kafa ütülemeyeceksin.

Hepsinin ötesinde unutma ki; Emre Belözoğlu senin dilindeki bu sıfatları Fenerbahçe'ye imza attığı gün kazandı. Newcastle senelerinde ırkçılıkla suçlandığında destek verdiğin Emre; Fenerbahçe'ye imza attığı gün tarafından ırkçılıkla yaftalandı. En azından olayı küfre kelâma bağlayıp ağzındaki lafa eziyet etme. "Bize para kazandırmadan gitti, ezelî rakibimize imza attı ondan gıcığım" de adam gibi; konuştuğuna değsin.

Ve "küfürbaz" diye eleştirsen de, en azından herhangi bir hakemin suratına tükürdüğünü ya da ceza sahası içerisinde kendini yere attığını görmedim Emre'nin. Ama sen tüm bunlara rağmen olayı halen "Fenerbahçeli"liğe bağlıyorsan küçük bir tavsiye;

Nefes aldığında hemen bırakma. O oksijen içeride biraz dolansın, mevzu Fenerbahçe olduğunda hiç kullanmadığın yerlere de gitsin.

Onur İNAL
#sanasozyinebaharlargelecek

https://twitter.com/#!/pikuee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder