17 Eylül 2011 Cumartesi

Hayırlı İşler

Bu fotoğrafa iyi bakın. Bu fotoğrafı iyi analiz edin, atlanacak türden değil, basit bir detay değil çünkü. Bu, çoğunuzun zannettiği gibi; “Ne var canım, bir Türk takımının Avrupa zaferi kutlanıyor işte.” şeklinde yorumlanabilecek bir fotoğraf değil.



Bu fotoğraf; sizlere 2 aydır yer yer örnekler göstererek de olsa daha çok teorik olarak anlattığımız “Taraflı medya”nın pratiğe dökülmüş halidir; en somut kanıtıdır.




Bu fotoğraf; yıllardır “temiz futbol savunuculuğu” adı altında sürekli Fenerbahçe’ye sallayan Erman Toroğlu’nun maskesinin düştüğü anın fotoğrafıdır.



Bu fotoğraf; hakkındaki şike iddiaları halen ispat edilememiş Fenerbahçe Başkanı’nı ekranlarda “suçlu” ilân eden Toroğlu’nun; şike iddiasıyla yargılanan Trabzonspor Başkanı’yla kurduğu çarpık ilişkinin gözler önüne serilmesidir.


Pişkinlik kavramının ete kemiğe bürünmüş halidir; ülkede “gerçek anlamda” temiz futbol isteyen kesimle ayan beyan dalga geçmektir.


Olayları tarafsız gözle izlemeyi başarabilen herkes; temiz futbol istediğini sürekli belirten Erman Toroğlu’nun, şike suçlamasıyla yargılanan biriyle zafer pozu vermesini sorgulamalıdır. Madem amaçları Fenerbahçe’ye saldırmak değil, temiz futbol; Fenerbahçe’yle aynı davadan yargılanan bir camiayla nasıl bu kadar içli dışlı olunabilir; birisi bunu açıklamalıdır.



Ve halen Erman Toroğlu’nu savunabilecek türde zihniyetler varsa eğer; o fotoğrafın çekildiği anda yapılan röportajdaki bir soruya da dikkat etmelidir. Erman Toroğlu; 2010-2011 sezonunun şampiyonu kim Türkiye'de?” şeklinde sorduğu soruyla yine açıkça bir kesimi tahrik etmiş; yine show peşinde koştuğunu kanıtlamıştır. Konuyla tamamen ilgisiz bir karşılaşmadan sonra sorulan bu soru açıkça tahriktir, dahası ucuzluktur.



Ve süreç biraz daha normale döndüğünde vereceğimiz hukukî ve demokratik çerçevedeki tepkilerle; bizleri böylesine tahrik edenlerin, ekranlarda bu kadar ucuzlaşanların da medyadan temizleneceği zamanlar gelecektir.



Son olarak şunu da belirtmeliyim; fotoğrafta verdikleri poz; sanıldığının aksine o akşam sahada aldıkları galibiyetin değil, kirli kulislere girerek ve ekranlardan saldırarak Fenerbahçe’nin kuyusunu kazanların masa başında “şimdilik” kazandıkları zaferin pozudur.



Ancak kimse unutmasın, her gecenin bir sabahı vardır. “Sana söz yine baharlar gelecek” diye haykırıyorsak vardır bir bildiğimiz.



Onur İNAL


#sanasozyinebaharlargelecek


http://twitter.com/#!/pikuee

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder