12 Eylül 2011 Pazartesi

Son Şampiyon Sahaya Çıkıyor


72 gün oldu.



Kötüsüyle, acısıyla, esaretiyle, linciyle, yargısız infazıyla, iftirasıyla, iki yüzlüsüyle dolu dolu 72 gün.



Bu geride bıraktığımız 71 günde, Fenerbahçe’nin;



Başkanı cezaevine gönderildi, başını Ergenekon savcısı kesilen Baransu ve Kütahyalı’ların çektiği bir basın ordusu tarafından emekleri sistematik şekilde linç edilmek istendi; “video görüntüleri var” denilerek oyuncularına iftiralar atıldı ve ülkeden kaçması sağlandı, “şikeye karıştı, ifadeye çağırılacak” denilerek kaptanına dil uzatıldı, tüm bu iddialara rağmen küme düşürülemediği gibi Şampiyonlar Ligi hakkı gasp edildi.



Dar ağaçları kuruldu, sehpalar hazırlandı. Henüz yargı süreci bile başlamamışken ilmek boynuna geçirildi.



Buna karşılık biz Fenerbahçe taraftarları olayları izlemekle yetinmedik, meydanlarda, caddelerde, Fenerium’larda maddi manevi kulübümüzü destekledik. Yeri geldi biber gazı yedik, yeri geldi biriktirdiğimiz parayla “çubuklu”muzu  alarak ele güne burada olduğumuzu gösterdik.



Ve bunun karşılığında tek bir şey istedik. “Adalet.” Bizler; ilk günden itibaren “suçluysak düşürün, ancak soruşturmadaki gariplikleri göz ardı etmeyin” dedik. Emenike’ye atılan iftiraları, savcının sözlerini, 2006-Denizli, 2010-Trabzon facialarını, emniyetten nasıl sızdığı belli olmayan belgeleri ve Wikileaks belgelerinde kanıtlanan Trabzonspor-Hükümet ilişkisini unutmayın, adlî yargıdan önce vicdanî yargılamalarınızı yaparken bunları da görün dedik.



Ve çıktığımız dar ağacında, sehpayı yine kendimiz tekmelemek istedik, “Madem Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek kadar kirliyiz, düşürün bizi.” Dedik. Maddi çıkarlarınız üstün geldi, müsaade etmediniz. Eğer aklanırsak Avrupa’ya göndermeyerek bizim, suçluysak da düşürmeyerek Türk futbolunun senelerini çaldınız.



Ve 72. günde, kim ne derse desin, hangi satın alınmış kalem ne yazarsa yazsın; bu akşam; son şampiyon sahaya çıkıyor. Hem de 11 güne 2’si deplasman tam 4 maç koyan; bizi cezalarla sindireceğini zanneden federasyonun sandığının aksine seyircisiz değil; sloganlarını hayata geçiren; “kaldırımları tribün yapmaya” gelen binlerce taraftarıyla, her şeye inat geçen seneden kalma coşkusuyla;



Son şampiyon sahaya çıkıyor.



Rastgele..



Onur İNAL

#sanasozyinebaharlargelecek


2 yorum: