16 Eylül 2011 Cuma

Tayfur'u Satanlar Yine Şaşırtmadı

Bu yazı; istisnalar ayrı tutularak Beşiktaş taraftarının büyük bir çoğunluğu için yazılmıştır.

***

15 Eylül 2011 Cuma; Beşiktaş – Maccabi Tel Aviv karşılaşması; Beşiktaş tribünlerinde “Beşiktaş’ın çocuğu Serdal Adalı, Beşiktaş’ın çocuğu Tayfur Havutçu” sesleri. Yine aynı Beşiktaş tribünlerinden Aziz Yıldırım’a küfür, kıyamet. Şaşırdık mı? Tabi ki hayır.

Çoğu Fenerbahçeli; Aziz Yıldırım’a edilen küfürler nedeniyle çileden çıktı, ancak burada gösterilmesi gereken tepki “kızgınlık” değil. Yani olay burada sadece “Beşiktaş küfür etti, kızdık.” çerçevesinde değerlendirilip basite indirgenmemelidir. Çünkü Beşiktaş tribünleri, dün akşam oynanan karşılaşmada ne kadar acınacak halde olduğunu bir kere daha göstermiştir.

Şimdi lafı eğip bükmeden Beşiktaş taraftarlarının yukarıda yazdığım eylemleri gerçekleştiren bölümüne soralım.

* Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı’ya, sırf spor kamuoyuna sevimli görünmek için “Aklanın da gelin” diyen, yani kendi teknik direktörünü ve yöneticisini “satan” siz değil misiniz?

* Teknik direktörünüzü ve yöneticinizi sattığınız halde; bizim kendi camiamızın insanlarını sahiplenmemizi sindiremeyen; bizim kadar dik duramadığınız, omurgalı olamadığınız için sürekli saldıran siz değil misiniz?

 * Tayfur’un suçsuzluğuna bizim kadar bile inanmadığınız halde; kendi teknik direktörü ve yöneticisi “şike” suçlamasıyla tutuklu yargılanan bir camianın fertleri olarak; Fenerbahçe’ye “şikeci” yaftası yapıştıracak kadar cahil olan siz değil misiniz?

* Kulübünüzün kupa iadesiyle övünen; ancak kupanın sağladığı Avrupa kontenjanını reddedemeyerek göstermelik hareketlerle prim yaptığınızı belli eden siz değil misiniz?

* Forzabesiktas.com’un girişinde Trabzonspor’u tebrik edip aklı sıra show yapan; 2 gün sonra Havutçu ve Adalı tutuklanınca ele güne rezil olan siz değil misiniz?

* Kendi forumlarınızda kendinizle çelişen, özellikle de Tayfur Havutçu’yu “sattığınız” için içten içe pişmanlık duyan siz değil misiniz?

Şimdi görüyoruz ki pişmanlığınız tavan yapmış; Havutçu ve Adalı’yı yüksek sesle desteklemişsiniz. Peki 2 aydır aklınız neredeydi? Hani aklanmadan desteklemeyecektiniz? Henüz aklanmamış oldukları halde verdiğiniz desteğin adı “kıvırmak” değil midir?

Bu soruların hepsinin cevapları bizde var, peki siz bu acınası halinizi kendinize itiraf edebiliyor musunuz? Senelerdir Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışına girdiği her rakibine sırf Fenerbahçe tökezlesin diye takımı yenilsin isteyen bir taraftar grubu olarak; Fenerbahçe taraftarına nasıl dil uzatabiliyorsunuz? Dün sattığınız adamları bugün desteklemekten hiç rahatsızlık duymuyor musunuz? Tayfur Havutçu’nun masumiyetine sizden fazla inanan bir camianın başkanına, küfür etmekten utanmıyor musunuz?

Sizin, en alakasız durumlarda bile bize ettiğiniz küfürler, aşağılık komplekslerinizin net bir şekilde dışa vurumudur. Kendi camiasını desteklemekten aciz olan sizler; Fenerbahçe’ye dil uzatacak kalibrede adamlar değilsiniz. Kendinize her zaman “İsyankâr” imajı verdiğiniz halde, özellikle son iki ayda pasifliği tavan yapmış; başka bir deyişle ipliği pazara çıkmış bir topluluksunuz. Yazının başında da söyledik ya, acınacak haldesiniz.

Sahi; cezaevinden çıktığında Tayfur’un yüzüne nasıl bakacaksınız?

Onur İNAL

#sanasozyinebaharlargelecek

http://twitter.com/#!/pikuee

1 yorum:

  1. El cevap: Aslında ilk tezini okuduğumda yok ya boş ver yazma bir şey dedim de elimi alı koyamıyorum.Aklanın da gelini 'satmak' olarak algılamayı zaten bir F.B'li den başkası yapamazdı. Haklısın ya aklanın da gelin demeyelim sizin gibi ne olursan ol yine gel diyelim:)) Siz mi bu süreçte dik durdunuz öyle olduğunu mu sanıyorsun lisanslı ürün almak maça bilet almak kart almak vs. dik durmak mı? Sizin yaptığınız sırasıyla şu : Biz asla öyle bir şey yapmayız. Evet yaptık ama sadece biz mi yaptık. Çok dik durdunuz çook. F.B'ye şikeci yaftası yapıştırdığımız da yok olmadı da biz de sizler gibi davanın tamamlanmasını bekliyoruz. A.Y'a edilen küfüre gelince o bizim tribünde garip bir şey değil bu dava olmadan öncede ediliyordu.Kupayı iade eden yönetim UEFA'dan çekiliyoruz deseydi onuda takdir ederdik ki bunun sadece bizim elimizde olmayan bir şey olduğunu bildiğini düşünüyorum. Forza'da T.S'ye tebrik??? Forza da kendi içimizde çeliştiğimiz falan Tayfuru sattığımız için bence bi üyelik al(vereceklerini sanmıyorum) biraz takip edip yaz. Antu değil orası:) Biz hala aklanmalarını bekliyoruz. Eğer o açıklamayı dikkatlice okusaydın anlayabilirdin bire bir cümle şudur: suçsuzluklarına inanıyoruz! senin başkanının inanmasına gerek yok o kendine inansın. Ayrıca bu fenere olan düşmanlıkdan bahsediyorsun ya bir düşmanlık yok ortada hakedene hakettiği. Lugano tribünlere 8 işareti yapmasa Üzülmeze tekme atıp hakeme bir şey yapmadım der gibi bakmasa Selçuğun Hakeme küstahca çelme takıp sonra aynı şekilde bakmasa Volkanın tribünleri tahrik etmese sizler tek gördüğünüz Beşiktaşlılara'Delikanlıca' saldırmasanız vs. biz de Hakettiğinizi veririz. Saygılar..

    YanıtlaSil