26 Eylül 2011 Pazartesi

Siz Kim Oluyorsunuz?


Neler söylediler, neler yazdılar, ne yorumlar yaptılar. Tek tek hatırlatmaya gerek yok, süreci takip edenler bilir. Kızdık, tepki gösterdik, eylemler yaptık, karşı görüşler öne sürdük, bir şekilde kendimizi savunduk. Ve bir yere kadar her şeye “eyvallah” dedik.



Ancak bazı söylentiler var ki yenilir yutulur cinsten değil. Her türlü iftiraya bedel, türlü türlü pislikten beter. Fenerbahçe taraftarını derinden yaralayacak ve öfkesini kat kat arttıracak bu söylentiler yüksek sesle dillendiriliyor son günlerde. Çünkü ilk günlerden “The End” manşetleri atarak doğmamış çocuğa don biçenler; Suat Kılıç’ın kirveliğinde çocuğun sünnet düğününü de yaparak olayın mutlu sonunu da bağladılar kendilerine göre. Ve dediler ki;



“Fenerbahçe affedilecek.”



3 Temmuz’dan bugüne kadar;

* “Fenerbahçe şike yaptı” dediler.

* “Fenerbahçe teşvik primi gönderdi” dediler.

* Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı’nı cezaevine gönderdiler.

* “Emenike’nin para sayarken çekilmiş görüntüleri var” dediler.

* “Fenerbahçe, Sivasspor son maça rahat çıksın diye Sivas’ın rakiplerini de satın aldı” dediler.



Uzatmaya gerek yok, çoğunu siz de biliyorsunuz; dediler oğlu dediler. Hepsinin savunması yapılır, hepsine bir cevap verilir ki veriliyor da. Ama “Fenerbahçe affedilecek” muhabbeti neyin nesidir? Hangi aklıevvelin başının altından çıkmıştır? Aslı, astarı var mıdır?



Bizler hiçbir zaman körü körüne “masumuz” demedik. “Küme düşmeyelim” demedik. “Cezamız (-) puan cezası olsun, ligde kalalım” demedik. Kimseden “Af” talebinde bulunmadık, sadaka istemedik, başımızı öne eğmedik. Fenerbahçe taraftarının tavrını halen anlamayanlar olsa da hep “adalet” istedik. “Suçluysak düşürün, işler bu kadar rayından çıkmasın” dedik.



Ve şimdi birileri çıkmış diyor ki “Fenerbahçe affedilecek.” Kim affedecek, neye dayanarak affedecek, hangi sıfatla affedecek? Spor Bakanı’ysa hangi yasayla; federasyonsa hangi talimatnameyle?



Fenerbahçe’nin elinden kupası alınacak; puanı eksiltilecek, onuru zedelenecek. Aynı Fenerbahçe sırf birilerinin maddi kaygıları yüzünden küme düşürülmeyecek. Ardından böbürlene böbürlene “Fenerbahçe’yi affettik” denilecek. Ancak Fenerbahçe aklanmayacak, üzerinde aynı lekeyle Süper Lig’de devam edecek.



Peki şimdi bunu düşünen zekâ küplerine soruyorum; benim bildiğim büyükler küçükleri affeder; peki siz kim oluyorsunuz da Fenerbahçe’yi affediyorsunuz? Hangi kurum, hangi ünvan 104 yıllık Fenerbahçe Spor Kulübü’nün üstündedir? Fenerbahçe taraftarını ne zaman acz içinde gördünüz de bunu kabul edeceğimizi sandınız? En çok merak ettiğim konu da o kafaya nasıl ulaştınız.



Ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak “Fenerbahçe küme düşsün” diyen;

Galatasaraylı’yı anlarım,

Trabzonsporlu’yu anlarım,

Beşiktaşlı’yı anlarım.



Kızsam da anlarım; özellikle Trabzonspor ve Beşiktaş da aynı davadan yargılandıkları halde kendilerine göre haklı sebepleri vardır; bir yere kadar anlarım. Hatta gerçekten suçluysak da aynı görüşü desteklerim.



Ancak İlhan Cavcav gibi tüccar zihniyetli başkanların; siyasi kaygı içinde olanların; yayıncı kuruluşun “Fenerbahçe affedilsin” zihniyetini desteklemem; destekleyen adama da Fenerbahçeli demem.



Ve son olarak Fenerbahçe Yönetim Kurulu’na ithafen;



Fenerbahçe taraftarları olarak defalarca söyledik; “Fenerbahçe’nin onurunu korumak adına alacağınız her türlü kararın arkasındayız; yeter ki bizler kadar dik durun” dedik. Bizler kadar dik durup duramadığınız özellikle 58. maddenin değiştirilmesine karşı alacağınız tavırla ve olası bir “af” durumuna göstereceğiniz tepkiyle belli olacak.



Kesinlikle konduramıyorum ancak olur da böyle pazarlıklara girerseniz; başımızı öne eğerseniz 86 gündür gösterdiğimiz tepkilerin kat be kat fazlasını sizlere de göstereceğimizden şüpheniz olmasın.



Ve asla unutmayın; sezon sonunda kupamızı alıp bizi küme düşürmemeleri durumunda takımı ligden siz çekmezseniz; biz çekeriz.



Onur İNAL


#sanasozyinebaharlargelecek


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder