14 Mart 2011 Pazartesi

Futbol Denizine Dökme Artık Atıklarını!..

Aykut Kocaman..

Atrenörlük kariyerinde "Büyük Takım" tecrübesi olmayan; nispeten daha mütevazı takımlarda çalışmış bir hoca hepimizin bildiği üzre. Bu nedenle tecrübesiz denilebilir. Hataları yok mu? Tabi ki var. Ve bunlar doğrultusunda eleştirilmeli midir? Tabi ki eleştirilmelidir ve eleştirilecektir de. Ancak bazı sınırları aşmamak, mevzuyu hakarete vardırmamak şartıyla..

Ancak biri var ki; daha Aykut Hoca eşofmanlarını giymeden başladı işe. Hem de ne başlayış! Daha Aykut Kocaman ismi açıklandığında yazdığı ilk yazıda "Bu adam mı Fenerbahçe'nin hocası olacak" temalı bi yazı kaleme aldı. O yazıda öne sürdüğü maddeler kimine göre mantıklıdır, kimine göre değildir; tartışılabilir. Ancak yazdıklarının arasında öyle bir şey vardı ki dikkat çeken; her fikri kabul edebilirim ama bu fikre katılanın spor ahlâkından şüphe ederim.
"İstanbulspor ve Ankaraspor'u çalıştırdığı dönemlerde Fenerbahçe'ye ligde çelme takan adam değil miydi"
Sizce ne demek bu? Allah'ını seven bana bunun ne demek olduğunu açıklasın. Ben anladığımı size söyleyeyim; Bu yazıyı yazan kişiye göre Aykut Kocaman daha önce çalıştırdığı takımlarda Fenerbahçe'ye yatmadığı için suçlu. Ona göre Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi yenmemeliydi; o anda ekmek yediği yere Fenerbahçe için ihanet etmeliydi.

Şimdi böyle şeyleri yazmaya cesaret edebilen bir adam Aykut Kocaman'ı yerden yere vurduğunda; bırakın hocalık icraatlerini, giyimini, duruşunu bile eleştirdiğinde şaşırmak da mantıksız tabi ki. Çünkü olay eleştiri boyutunu çoktan aşmış.

Kim olduğunu anladınız mı bilemiyorum; ancak söz konusu şahsın önemli gazetelerimizden birinin internet sitesinde spor müdürlüğü yapması ve bu adamla aynı takımı tutuyor olmak benim kanıma dokunuyor. Çünkü kendisi artık insanca eleştiri yapmak yerine; ismini taşıdığı nehire özenerek azgın sularında insanları boğmaya çalışıyor; bataklıklardan geçerek ulaştığı denize de sadece pisliklerini döküyor..
Zamanla Türk sporunu çirkinleştirenlerden kurtulabilmemiz dileğiyle;

Saygılarımla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder