16 Mart 2011 Çarşamba

Oldu; Başka?..

Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşananları medyadan takip ettik. Başbakan'ın ıslıklanması; ardından stadı terketmesi vs. vs.. Önce Göksel Gümüşdağ'ın sert tepki içeren konuşması ortaya çıktı. Ardından da Adnan Polat yaşananlardan ötürü özür diledi.

Buraya kadar her şey normal. Özür dilemesi zaten ev sahibi oluşunun gereğindendir. Ama ya diğer söyledikleri? Şunlardan başlayalım isterseniz. "Ancak burada kendisine Galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların yapmış olduğu tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti ve ayrıldı. Burada tepki yapan kesimi de ben Galatasaraylı olarak addetmiyorum." Nedir bu? Ne demektir bu sözler? O Galatasaray'lı değil bu Galatasaray'lı değil. Zaten stadın en az yarısı bu protestoya katılmış. Kim Galatasaraylı peki? Kendi taraftarınıza provakatör muamelesi yapmanız ne kadar doğru Sayın Polat?

Gelelim işin vahim kısmına. Demecin kalanında ""Maalesef suiistimal edenler var. Böyle muhteşem bir geceyi bozanlar var. Kim olduklarını tespit edeceğiz ve gerekeni yapacağız" şeklinde bir ifade yer alıyor. Kim oldukları tespit edilecekmiş. Nasıl tespit edeceksiniz? Diyorum ya kaç bin kişi var kim bilir. Hangi birini tespit edeceksiniz? Hadi diyelim ki tespit ettiniz. Ne yapacaksınız Sayın Polat? Bu ülkede protesto hakkı diye bir şey var. Her ne kadar buram buram faşizm kokan engellemelerle karşılaşılsa da bu ülkede kağıt üzerinde de olsa bir protesto hakkı var. Ortada küfür yok, fiziksel müdahale yok. Islık çalıp yuhalayan taraftara ne yapabileceksiniz Sayın Polat? Kombinelerini mi iptal edeceksiniz? Stada giriş yasağı mı uygulayacaksınız? Buyrun yapın yapabiliyorsanız. Yapın da size karşı dava açıp çatır çatır kazansınlar. Ayrıca iddia ediyorum ki bu tipte cezalara maruz kalanlar olursa Galatasaray taraftarının tepkisi sert olur. İşi boykota kadar vardırabilirler.

O nedenle benim size haddim olmayarak da olsa naçizâne önerim yarın sabah sakin kafayla tekrar düşünmeniz ve olmayacak kararlar almamanızdır. Taraftarla aranızdaki açıklık uçuruma dönüşürse kaybeden her türlü siz olursunuz.

Saygılarımla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder