14 Mart 2011 Pazartesi

Sabri.. Yaptı Ortasını Ancak O Bölgede Hiçbir Arkadaşı Yok..=)

Sabri Sarıoğlu.. 1984 yılında modern futbola tepki olarak doğduğu rivayet edilen insan..

Yok yok; o kadar da değil; daha neler?.. Öncelikle belirteyim; bu yazının amacı kimseyi rencide etmek veya küçük düşürmek değil; baştan anlaşalım..

Seneler önceydi; sanırım orta sondaydım. Galatasaray'da 17 yaşında bir kanat oyuncusunun A Takım'a alınması konuşuluyordu spor camiasında. Bu oyuncu tekniği, hızı ve oyun zekâsıyla yeni Emre Belözoğlu olarak lanse edilmişti hatta o zamanlar. E haliyle Sabri'den bahsediyoruz tabi ki.. Nitekim hatırladığım kadarıyla iyi de başladı; genç olması nedeniyle herkesin desteğini alınca da şöhreti aldı yürüdü. Herkes "Sabri" diyordu; Türk futbolunun geleceği olarak bakılıyordu hatta O'na. Sınıfta aramızda yaptığımız futbol muhabbetlerinde "Sabri İETT'yle gidiyomuş antenmana" filan gibi mevzular geçmeye başlamıştı.

Ve zaman işte; akmaya başladıkça Sabri takımın değişmez isimlerinden biri oldu. Dedik ya seneler geçiyor diye; bir eksik vardı. Sabri hala hızlıydı ve hırslıydı evet ancak futbolunun üzerine fazla bir şey katamamıştı ve eleştiri okları yavaş yavaş yeni hedefine doğru yönelmişti.. Üstüne bir de hırsının ayarını fazla kaçırarak çoğu maçta kendi taraftarının dahi tepkisini çekiyordu.

Feldkamp döneminde kadro dışı bırakılması ile işin rengi iyice değişti. Ardından affedildi; Bordeux'ya attığı golle turu getirip yeniden taraftarın sevgilisi olduysa da bu pek uzun sürmedi. O dönemle başlayan başarısız lig grafiğiyle birlikte birkaç kez taraftar tepkisinin odak noktası haline geldi Sabri.

Ancak bugün taraftarların gözünde çok farklı noktalarda Sabri Sarıoğlu. Sabri'nin Galatasaray'da işi olmadığını da; Sabri'siz Galatasaray olmayacağını da düşünenlerin sayısı oldukça fazla. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak benim fikrimi sorarsanız; yazının sonunu da buna ayırdım.

Şimdi gelelim işin geyik kısmına. İlk paragrafta yazdığım modern futbol'la ilgili espri mi dersiniz; yoksa Villareal maçında isminin formasına "SARBİ" olarak yazılması mı dersiniz; Sabri Sarıoğlu şu an ezelî rakiplerinin taraftarlarının ve kısmen de Galatasaray'lıların gözünde bambaşka bir noktada. Facebook'ta adına açılmış sayfalar var bilen bilir. Videolardan tutun da resimlere, yazılara kadar tonla Sabri Sarıoğlu argümanı var. Ve çoğu da kendisinin şanssız anlarını çevresindekilerin ve medyanın yakalamasıyla elde edilmiş şeyler. Milli formadaki ay-yıldız yerine "Nike" amblemini öpmesi(bkz. Blog Resmi); Sabri'nin çektiği şutlardan birinin NASA'yı sonunda isyan ettirmesi; ilk 11 oynadığı maçlarda rakip takım kale arkası tribünü bilet fiyatlarının 2 TL olması gibi; daha neler neler..

Kendisi bunlara denk geliyor mudur; kendisine bir söyleyen var mıdır bilemiyorum. Ancak kızmasın hiç. Güiza'nın halini düşünsün bir de. Onunla bizim ve rakiplerimizin ne kadar dalga geçtiğini düşünsün. Ki Güiza'yla dalga geçtiren de başarısızlığından ötürü ortaya çıkan görüntüler. Gülenden çok tepki veren var.
Ve merak eden varsa Sabri Sarıoğlu hakkındaki şahsî fikirlerim.. Yazımı noktalamadan önce son olarak bunları da yazayım..

Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Euro 2008'de Lahm'a attığı çalımdaki gibi anları hariç futbolunu fazla beğenmiyorum; derbilerdeki agresif tutumundan ötürü tepki gösterdiğim de çok olmuştur. Kendisinden küçük biri olarak haddime düşmese de ona tavsiyem; bu kadar sene büyük bir takımda ilk 11 oynadığı için şanslı olduğunun farkında olması ve biraz da ona göre davranmasıdır. Sabri ve türevi oyuncuların şansı ile ilgili de ilerleyen günlerde bir şeyler yazacağım..

Ancak.. Ben yukarıda bahsettiğim mizahî konular da dahil Sabri'nin süper ligin bir rengi olduğunu düşünüyorum. Evet; belki gülüyorum ama sempati de duyuyorum. Ve dediğim gibi her ne kadar yetenekleri sınırlı da olsa hırsı nedeniyle Galatasaray'da kaybolmaya başlayan Galatasaray ruhunun son temsilcilerindendir bana göre Sabri. Futbol zekâsından şüphe edilebilir ama Galatasaraylılığından asla edilemez. Hele ki takımlarımızda tonla ruhsuz yabancı varken.. Dediğim gibi hırsı da özellikle derbilerde bazen tepkimi çekse de; bence olmalıdır. Sabri Sarıoğlu; Galatasaray'ın ruhlarındandır. Her takımda bir adet Sabri Sarıoğlu olmalıdır; ancak dikkat.. Doz aşımı aşırı derecede yan etkiye neden olabilir.. Sadece bir adet olmalıdır..;)

Şimdilik benden bu kadar; sürç-i lîsan ettiysem affola.

Saygılarımla..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder